Web Analytics Made Easy - Statcounter

موزه ایران باستان و عمارت مسعودیه از جاهای دیدنی تهران و از مکان‌های تاریخی محبوب در بین گردشگران است. موزه ملی ایران با دو ساختمان اصلی موزه ایران باستان و دوره اسلامی در باغی بزرگ واقع شده است. عمارت مسعودیه نیز از سازه‌های نوستالژیک قاجاری و با فضایی دنج و دل‌چسب است که در منطقه بهارستان تهران قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به‌طور مختصر از موزه ایران باستان و عمارت مسعودیه برایتان خواهیم گفت. برای بررسی مفصل این دو جاذبه و دیگر جاهای دیدنی تهران، پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به سایت گردشگری نابرو بزنید تا از جاذبه‌های تماشایی پایتخت بدانید.

با موزه ایران باستان آشنا شوید

موزه ملی ایران در باغی به بزرگی 5500 متر مربع ساخته شده و یکی از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود. این موزه از دو ساختمان اصلی موزه ایران باستان و موزه اسلامی تشکیل شده است. در موزه ایران باستان آثار تاریخی پیش از اسلام نمایش داده می‌شود. نمای ساختمان موزه ایران باستان، یادآور معماری ساسانی است و ظاهر بیرونی این ساختمان سرخ‌رنگ، همچون داخل آن برایتان جذاب خواهد بود.

به گفته مجله گردشگری نابرو موزه ایران باستان دو طبقه دارد که یکی به بررسی آثار پیش از تاریخ و دیگری به آثار به‌جا مانده از دوران تاریخی می‌پردازد. در طبقه دوم و قسمت پیش از تاریخ می‌توانید روند گذشت زمان را مشاهده کنید. به گفته مجله گردشگری نابرو، می‌توانید ردپای به‌جامانده از دوران پارینه سنگی قدیم، پارینه سنگی میانی، فراپارینه سنگی، نوسنگی بی‌سفال، نوسنگی با سفال و... را در این طبقه مشاهده کنید.

در طبقه اول یا همان بخش دوران تاریخی موزه ایران باستان، آثار تمدن ایرانی را خواهید دید. طبق راهنمایی مجله گردشگری نابرو، آثاری از دوران‌های تاریخی آغاز عیلامی، مفرغ، عصر آهن، هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی در این قسمت از موزه ایران باستان نمایش داده می‌شود. برای بررسی دیگر بخش‌های موزه ایران باستان و آشنایی با ساختمان دوران اسلامی موزه ملی ایران، وارد سایت گردشگری نابرو شوید و عبارت موزه ایران باستان را در میان مطالب این مجله جستجو کنید.

آدرس: میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر

عمارت مسعودیه، اثری تاریخی در جاهای دیدنی تهران

به گفته مجله گردشگری نابرو، تهران نزدیک به 50 مکان دیدنی دارد. عمارت مسعودیه یکی از جاهای دیدنی تهران، میان 50 جاذبه گردشگری شهر است که در محدوده بهارستان قرار دارد. عمارت مسعودیه یادآور تهران قدیم و حال‌وهوای نوستالژیک پایتخت است. به‌محض ورود به باغ این عمارت، آرامشی دوست داشتنی به سراغتان خواهد آمد که تضادی زیبا با خیابان‌های شلوغ تهران در منطقه بهارستان دارد.

عمارت مسعودیه بازمانده از دوران قاجار و مشروطه است و به‌دستور مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه در تهران بنا شد. سه عمارت تماشایی که با هنر معماری ایرانی مزین شده‌اند در محوطه مجموعه عمارت مسعودیه واقع قرار دارند و پیش روی هرکدام حوض و باغچه‌های گل‌وگیاه دیده می‌شود.

پنجره‌های قدیمی و چوبی، شیشه‌های رنگی، ستون‌های کرم‌رنگ مزین به هنر گچ‌بری، دیوارهای آجری و استفاده از هنر کاشی‌کاری، از ویژگی‌های ظاهری در معماری عمارت مسعودیه است. برای آشنایی بیشتر با جزییات عمارت مسعودیه تهران، از راهنمایی مجله گردشگری نابرو استفاده کنید.

آدرس: خیابان جمهوری، نرسیده به میدان بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان

معرفی جاهای دیدنی تهران در نابرو

فصل بهار و روزهای تعطیل نوروز، فرصت خوبی برای استفاده از خلوتی خیابان‌های پایتخت است. سرسبزی بهار و هوای پاک پایتخت در این فصل، زمان فوق‌العاده‌ای برای ماجراجویی در جاهای دیدنی تهران است.

به گفته مجله گردشگری نابرو، در تهران بیش از 50 مکان دیدنی وجود دارد که شامل جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، تفریحی و طبیعی است. برج میلاد، برج آزادی، کاخ گلستان، کاخ نیاوران، کاخ سعدآباد، بام تهران، پارک ملت، پل طبیعت، دریاچه چیتگر، باغ پرندگان، پارک ساعی و... چند نمونه از جاهای دیدنی تهران هستند و می‌توانند انتخاب خوبی برای گردش روزهای بهاری باشند.

برای آشنایی بیشتر با دیگر جاهای دیدنی تهران، سری به مجله گردشگری نابرو بزنید. نابرو شما را در سفرهای داخلی همراهی خواهد کرد و از جاهای دیدنی شهرها و روستاهای ایران برایتان خواهد گفت. بنابراین پیش از سفر به هر نقطه از ایران، دانستنی‌های مربوط به آن را در مجله گردشگری نابرو بخوانید.

منبع: فردا

کلیدواژه: موزه ایران باستان عمارت مسعودیه رپرتاژ آگهی جاهای دیدنی تهران موزه ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نریمانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان که دکتری باستان‌شناسی دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به‌عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است که پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی باستان‌شناختی که در محدوده معدن مس سونگون به انجام رسید و طی این بررسی‌ها و مطالعات نقوش صخره‌ای نویافته‌ای شناسایی شدند. این هنر صخره‌ای روی تخته سنگ‌های ایجاد شده که نمونه‌های مشابه آن در سایر مناطق ایران و جمهوری آذربایجان قبل شناسایی شده است. اهمیت این سنگ‌نگاره‌ها در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به‌روش کوبشی ایجاد شده‌اند که بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به بز کوهی بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است. نقوش نشانگر ماهیت کوچرو و شکارگر بودن طراحان این آثار است. دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان براساس مطالعات مقایسه‌ای گاهنگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی بیان کرد: این نقوش صخره‌ای در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. همچنین این منطقه محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بز و گوسفند بوده است. نقوش صخره‌ای قوشا داش برروی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد گردیده که بر روی تراس شیب دار و مشرف به راه قدیمی موسوم به «ائل‌یولو» قرار دارد.

نریمانی با اشاره به عدم انجام مطالعات منسجم بر روی هنر نقوش صخره‌ای افزود: باتوجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند. بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود. برای این منظور بررسی باستان‌شناختی در محدوده معدن مس سونگون انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی محوطه قوشا داش شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان و دکتری باستان شناسی در انتهای صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به‌صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند. این نقوش می‌توان درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامدار و شکارگر است، به‌طوری که نقوش حیوان بز بیانگر اقتصاد متکی بر فعالیت‌های دامداری و کوچ‌روی بوده و نقش حیوان آهو نشان از وجود شکار در این جامعه دارد. برخی از پژوهشگران در ایران دوره زمانی ایجاد این نقوش به‌خصوص نقش بز را به دوران پیش‌از تاریخ ارتباط می‌دهند اما به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران امکان تعیین قدمت این هنر صخره‌ای وجود ندارد و نمی‌توان دوره زمانی خاصی برای این آثار در نظر گرفت. این نقوش در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای ایران و جنوب قفقاز بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 6091458

دیگر خبرها

  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • کتک‌کاری وحشتناک در مسابقات لیگ جوانان تهران (فیلم)